Tips voor het maken & bewerken van foto’s

Op deze theoriepagina kun je allerlei tips vinden voor het maken van de mooiste foto’s en welke apps je kunt gebruiken voor het bewerken van deze foto’s. 

Toen ik zelf meer aandacht ging geven aan het maken van mooie portretfoto’s voor op mijn website en Insta-feed, merkte ik dat mijn aanvragen en afspraken ook toenamen. Dit is de reden dat ik tijdens trainingen ook altijd uitgebreid laat zien hoe je de beste foto kunt maken.

Alle haarstylisten moeten weten hoe ze mooie portretten van hun klanten kunnen maken. Vertrouw niet op anderen om mooie foto’s van je werk te geven. Je kunt het beste zelf bepalen hoe het wordt gefotografeerd.

Fotografie is een enorm onderwerp met veel complexe termen, maar maak je geen zorgen! Ik heb dit spiekbriefje samengesteld, zodat je de basis onder de knie hebt. Aan het einde van deze handleiding kun je betere portretten maken die je werk prachtig vastleggen. Je weet ook hoe je je klanten en modellen kunt begeleiden bij het poseren, terwijl ze zich op hun gemak voelen voor de camera. En zodra je dit gaat toepassen in jouw bedrijf zul je de voordelen hiervan zien. Ik garandeer het!


Dit zijn wat mij betreft de beste apps om je portretfoto’s mooi te kunnen bewerken:

Wat ik bewerk aan mijn foto’s zijn vooral de schaduwen en de belichting. Soms pas ik ook de warmtetinten aan, maar verder hou ik de foto zoals deze is. Je moet namelijk goed oppassen dat je de foto niet teveel gaat bewerken. Mensen houden er niet zo van als de foto nep of geknutseld lijkt.


Krultangen

Hier kun je een overzicht vinden van al mijn favoriete krultangen, stijltangen en crimpers en hun belangrijkste eigenschappen. 
Wist je dat de 25mm krultang nu te bestellen is via de webshop? Klik op onderstaande knop om naar de shop te gaan.

Klik hier voor de webshop

Op nr. 1 staat natuurlijk de Hairdo by Mijntje krultang

Dit is de ultieme tool voor pluisvrije, zachte en prachtige glanzende krullen! Ben je er klaar voor om je zelfvertrouwen en capaciteiten te vergroten en je klanten te verbazen met jouw kapsels? Dan is deze professionele krultang iets voor jou!

Één van de vele eigenschappen is de titanium barrel. Titanium is een extreem sterk en licht metaal. Het warmt sneller op en geeft een meer intense warmte dan bijvoorbeeld ceramische tangen. De titanium barrel geeft hitte sneller door aan het haar waardoor het haar minder lang om de tang zit en dus ook minder beschadigd. Het creëert een perfecte krul bij alle haartypes, de hitte kan gemakkelijk doordringen bij dik en stug haar, en de temperatuurregeling zorgt ervoor dat de tang ook beter is bij dun en fijner haar.


Dit is de Ultron Mach 4 Crimper S, wat mij betreft is dit de allerbeste crimper op de markt. 

Met de Ultron Mach 4 Crimper S Glam Edition Wafeltang zorg je ervoor dat je klant tot 3x meer volume krijgt in het haar. Ook is het bijvoorbeeld handig om het haar daarna te touperen voor nog meer volume. De wafeltang is voorzien van lange platen met een afmeting van 42×110 mm, en warmt snel op tot 180 graden binnen 50 seconden. Je kunt met behulp van een draaikop/schijfje de temperatuur in stellen van 80-180 graden. Dus voor ieder haartype instelbaar voor een goed resultaat. Deze tang is een must voor het gebruik van 3D techniek in je kapsels!


Dit is de Babyliss PRO Stijltang Elipsis 3000

Deze stijltang is een twee in één tool! De exclusieve ellips- vorm en het ultra gladde verchroomde oppervlak, maken het mogelijk om te stijlen én prachtige krullen te maken. Ik gebruik deze tang vaak bij kort tot middellang haar, de krullen zijn heel natuurlijk en geven meer volume dan met een gewone krultang.

De platen van deze Babyliss tang zijn uitgerust met Electro Plated coating. Deze platen bevatten geen chemische middelen waardoor zij de hoge temperaturen optimaal verdelen over het oppervlak van de platen, en het zorgt ervoor dat de platen nóg gladder zijn. Hierdoor glij je met een vloeiende beweging door het haar heen en dat zorgt voor een optimaal en langdurig resultaat. Andere stijltangen hebben vaak een wat stugge behuizing die ervoor zorgt dat krullen met die tang wat pijnlijk en moeizaam gaat. 

Het ideale is dus dat het zowel een stijltang als krultang is. De tang werk bovendien binnen een mum van tijd, want deze tang biedt een uitzonderlijke warmte transfer en 20% snellere opwarming door het HiDensity keramitsche warmte element. De Elipsis 3000 is voorzien van vijf temperatuurinstellingen tot een hoogte van 230°C. Hierdoor is het mogelijk om zelf de meest weerbarstige haartypes te krullen of stijlen. Het laatste wat je moet weten over de Babyliss PRO Elipsis is dat het voorzien is van de IonMultiplier Technologie, een actieve Ionen generator. Ionen zorgen voor gladder haar, meer glans met een mooier resultaat!


Stylingsproducten

Wist je dat het gebruiken van de juiste stylingsproducten en wereld van verschil maakt in het resultaat van je kapsel?! 
Daarom heb ik speciaal voor jou de allerbeste producten op een rijtje gezet, met de informatie hoe je deze kunt gebruiken.
En wist je al dat Hairdo by Mijntje een webshop heeft waar je al deze producten kunt bestellen? 

[shop_button]

Hoe pas ik het kapsel aan naar de gezichtsvorm van de klant?

Het herkennen van de gezichtsvorm van de klant is de sleutel tot de perfecte look voor jouw klant. Er zijn namelijk ontzettend zoveel eigenschappen die kunnen worden aangepast om verschillende gezichtsvormen aan te vullen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Lees verder om te leren hoe je de gezichtsvorm van de klant kunt bepalen en ontdek hoe je deze kunt gebruiken om de look te perfectioneren!

HOE DE GEZICHTSVORM TE BEPALEN:


Bekijk het gezicht van de klant, en bekijk dan onze definities van acht verschillende gezichtsvormen hieronder, zodat je je match kunt vinden.Nadat je de scheiding hebt bepaald gaan we kijken naar het eventuele loslaten van plukjes haar in het gezicht.

De ‘ideale’ gezichtsvorm is een ovaal, dit is alleen omdat je bij ovaal alles kunt creëren wat je maar wilt. Dit betekent niet dat ELKE gezichtsvorm op de een of andere manier slecht is als het geen ovaal is, het betekent alleen dat je die ovale illusie wilt creëren met de stijl die je creëert. Zie je hoe de 1) hoek en 2) het aantal stukjes rond het gezicht iets verschillen bij elke gezichtsvorm?

Voor een meer vierkante gezichtsvorm is het ideaal om de randen te verzachten en de hoeveelheid rond het gezicht bijna gelijk te maken aan het volume op de bovenkant van het hoofd. Dit verzacht het vierkant en geeft de illusie van een ovaal.

Voor een ovale gezichtsvorm is de grootste fout die ik zie het dwingen van een langwerpige illusie door de kroon te veel te touperen en geen breedte toe te voegen. Je wilt echt de natuurlijke vorm van de haarlijn volgen en niet te veel plukjes lager langs de kaaklijn toevoegen om die ovale vorm te laten zien. Dus voeg bij deze gezichtsvorm veel volume toe aan de zijkanten.

Voor een hartvormige gezichtsvorm is het belangrijk om de kaaklijn in te vullen met losse plukjes en een mooie uithaal te vormen om de illusie van een ovaal te creëren. Laat de lok enigszins over het voorhoofd vallen om deze breedte te onderbreken.

Bij een ronde gezichtsvorm kun je het kroongedeelte van het haar best wel veel touperen, de zijkanten zo min mogelijk. Laat wat plukjes langs het gezicht los en breng er een subtiele krul in, geen sterke krul want dan word de vorm van het gezicht juist breder. Als de plukjes lang genoeg zijn laat ze tot de hals los hangen, dit geeft het mooiste resultaat.