My Signature Bridal Updo

In deze videotutorial laat ik jullie zien hoe je dit super populaire bruidskapsel kunt maken. De technieken in dit kapsel kunnen ook gebruikt worden voor half losse kapsels of mermaid kapsels.

Extensions plaatsen

Een korte video met een uitgebreide uitleg voor het plaatsen en bevestigen van extensions. Ik gebruik hierbij de extensions van Zascha Hair.

Curly updo with 3D

In deze videotutorial laat ik jullie zien hoe je dit mooie kapsel bij dun/weinig haar kunt maken.

High ponytail with waves

In deze videotutorial laat ik jullie zien hoe je deze stoere hoge staart met waves kunt maken.

3D Braid Bridal Updo

In deze uitgebreide videotutorial laat ik jullie zien hoe je dit gave bruidskapsel met een unieke 3D vlecht kunt maken.

Voluminous half up with waves

In deze video laat ik jullie zien hoe je dit half up kapsel met heel veel volume en prachtige krullen kunt maken.

S-shape 3D updo

In deze video laat ik jullie een updo met een nieuwe 3D techniek zien.

Cute updo with braided detail

In deze video laat ik jullie een nieuwe techniek zien om deze leuke speelse updo te creëren!
Het belangrijkste is de juiste voorbereiding en behandeling van het haar. Veel leerplezier!

High Bridal Updo

In deze video tutorial laat ik je een nieuwe techniek zien om deze luchtige en speelse hoge updo te maken. 

 Crimpen van het haar is één van de belangrijkste stappen die je voor dit kapsel moet nemen.

Clean Updo

In de video hieronder leer ik jullie deze clean updo. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten. Leer hier hoe je ook bij pluizig en dun haar, mooie volle en glanzende updo’s kunt creëren. Crimpen van het haar is één van de belangrijkste stappen die je voor dit kapsel moet nemen.

Curly half up

In de video hieronder leer ik jullie deze leuke en speelse curly half up half down.  Leer hier hoe je ook bij pluizig en dun haar, mooie en glanzende krullen kunt creëren. 

Glam Waves & Pearls

In de video hieronder leer ik jullie dit moderne en trendy bruidskapsel. Het komende trouwseizoen zijn waves helemaal in! De manier van krullen en techniek die ik gebruik om de waves te behandelen zorgen ervoor dat de krullen de hele dag super goed blijven zitten.

Romantic Bridal Mermaid Hairstyle

Een hele uitgebreide tutorial van dit romantische bruidskapsel! 

Super leuk dat je weer kijkt naar één van mijn video’s. Deze keer laat ik je dit populaire mermaid kapsel zien. Dit kapsel neemt bij bruiden ongeveer tussen de 2 tot 2,5 uur in beslag om te maken. En het gebruik van extensions is echt een must! 

Mix & Match

Welkom bij een nieuw onderdeel van de Academy!

In dit Mix & Match gedeelte kunnen jullie allemaal video’s vinden waarin ik onderdelen van kapsels laat zien. De naam zegt het al, met deze onderdelen kunnen jullie zelf kapsels gaan samenstellen. 

Het idee is ontstaan omdat ik jullie meer wil leren dan elke keer één specifiek kapsel. Vooral omdat je bijvoorbeeld bij feestkapsels voor daggasten zoveel verschillende technieken en manieren van opbouwen nodig hebt. 

We beginnen met een video over hoe ik het haar vaak prep voordat ik aan een kapsel begin, deze manier van preppen kunnen jullie toepassen op alle onderdelen die ik laat zien.

Daarna laat ik jullie verschillende manieren zien om het kroongedeelte van een kapsel vast te zetten. En in de video’s daaronder kun je verschillende manieren vinden om de lokken vast te zetten. 

In de komende tijd zal ik hieraan ook weer nieuwe video’s toevoegen, denk aan makkelijke manieren om een updo, vlecht of staart te maken. Maar ook nieuwe toevoegingen aan de huidige onderdelen.

Via de facebookgroep hou ik jullie op de hoogte van nieuwe video’s op deze Mix & Match pagina.

Curly updo


In de video hieronder kun je de uitgebreide tutorial bekijken van het curly updo kapsel die ik onlangs op instagram postte. 

Boho lijkt wel de trend te gaan worden voor het komende trouwseizoen! Dus heel veel plezier met het kijken van deze tutorial.

– Liefs Willemijn

Modern Ponytail


In deze nieuwe video laat ik jullie een makkelijk te maken feestkapsel zien. Als prep moet je het haar goed crimpen, en even grof 1 kant opkrullen. Het kroongedeelte is getoupeerd met volumepoeder en de bovenste laag hiervan met de vorkkam goed doorgekamd zodat de toupage niet meer zichtbaar is.

Dit is één van de eerste feestkapsels in de reeks met feestkapsels die ik de komende tijd ga laten zien. 

Heel veel kijkplezier 

Updo for short hair

In deze nieuwe video laat ik je zien hoe ik altijd updo’s creëer bij korter haar en haar met laagjes.  Dit kapsel maak ik heel vaak bij de moeder van de bruid, en ze zijn altijd super blij met het resultaat. Heel veel kijkplezier! 

Classic Updo

Een tijdje terug heb ik jullie gevraagd welke kapsels jullie graag wilden leren. Dit was onder andere een populair kapsel. Hoe je dit kapsel maakt laat ik in de videotutorial hieronder zien. 

Veel plezier met het maken van dit kapsel!    -x- Willemijn

High knotted updo

Lieve leden, deze video is even in een hele andere setting gefilmd dan de andere tutorials. Over een week hoop ik te gaan verhuizen dus de salon was even niet bruikbaar om te filmen. Hij staat namelijk helemaal vol met meubels.  Maar in de video hieronder leer ik jullie deze gave hoge updo. Ik ben daarnaast ook altijd heel benieuwd naar jullie resultaten, dus voel je vrij om ze met mij te delen.

Liefs Wilemijn ♥

New Bridal Updo


Wiehoeee weer een nieuwe Bridal Updo om aan de collectie toe te voegen. Ik heb deze keer geprobeerd om even iets heel anders te creëren dan normaal. De twist die je ziet is namelijk onderdeel van het kroongedeelte en niet van de lok. Ook is de 3D techniek net even anders zoals je ziet, 1 lijn komt erg naar voren en is gebogen, de andere lijnen komen onder die grote lijn uit. 

Veel plezier met het maken van dit kapsel!    -x- Willemijn

Side swept boho hairstyle

Heerlijk even weer een mooie boho hairstyle gemaakt. De tutorial duurt bijna een heel uur omdat ik jullie alles van voor tot eind wil laten zien!  

Dit kapsel is perfect als basis voor een schuin kapsel, je kunt namelijk heel veel details aanpassen en het op die manier helemaal van jou maken.

Veel plezier met het maken van dit kapsel!    Liefs Willemijn

Twist Updo

In de video hieronder leer ik jullie deze Twist updo. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten. En het is 1 van de populairste kapsels van 2021! 

Soft updo on thin hair

Door middel van verschillende meiden die model zitten hoop ik jullie te leren hoe je kapsels aan kan passen aan het haartype van de klant. 

In de video hieronder leer ik jullie deze updo bij dun haar. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten. Persoonlijk vind ik werken met dun haar het fijnste, het is sowieso super leuk om de reactie achteraf te zien als ze het kapsel in de spiegel kunnen bekijken! Ze zijn altijd zo verbaasd dat ik met hun haar zo’n kapsel heb kunnen maken. 

Deep 3D updo

In de video hieronder leer ik jullie deze 3D updo. Deze keer geen normale 3D maar diepe 3D of ook wel extreme 3D! Voor deze techniek is de crimper super belangrijk, crimp het haar goed want dan luistert het precies naar wat jij wilt. De crimper geeft de textuur en stevigheid die nodig is om deze diepe lijnen te creeëren. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten.

Mermaid Bridal

In deze video laat ik jullie tot in detail zien hoe je dit bruidskapsel kunt maken.  Het leuke is dat je met deze opbouw bij elk haartype een mooi resultaat krijgt. Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten! 

Het haar van Demy heb ik van tevoren gecrimpt, een video over hoe je moet crimpen kun je onderaan de pagina van de videotutorials vinden.

Chignon with twinwave

In de video hieronder leer ik jullie deze klassieke chignon met twinwave. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten. Met de basistechniek van deze chignon kun je denk ik wel 100 verschillende varianten maken van dit kapsel. Denk aan 3D toevoegen, een twist, vlecht, met krullen, vissengraat enz… 

Fishtail Updo

In de video hieronder leer ik jullie deze mooie en makkelijke vissengraat updo. De video is gemaakt terwijl het ruim 32 graden was buiten dus je hoort helaas wel mijn waaier op de achtergrond, ik hoop dat dat jullie niet te veel stoort.

Het haar was al wat geprept, het was gecrimpt en grof gekruld en daarna uitgeborsteld. Je kunt voor dit kapsel het krullen ook overslaan. 

3D Updo

Mijn eerste video voor deze Academy op een echt model! Door het Corona virus kon het een tijdje alleen op oefenhoofden, maar nu mag het eindelijk weer op een echt persoon! Vanaf nu hoop ik voornamelijk met echte modellen te werken voor de Academy, op deze manier kunnen jullie ook zien hoe ik kapsels aanpas naar het haartype van de klant. 

In de video hieronder leer ik jullie deze 3D updo. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidjes als daggasten. En het is 1 van de populairste kapsels van dit jaar!

High Ponytail

In deze video laat ik jullie zien hoe je deze mooie High Ponytail kunt maken. Vooral de opbouw is erg belangrijk, want dit bepaald de positie van de ponytail in verhouding met het gezicht van de klant. 

Structured French Twist

In de video hieronder leer ik jullie deze geweldige French twist met heel veel structuur. Geef elk kapsel een speelse twist met het gebruik van deze technieken.

Half up Half down

In de video hieronder leer ik jullie deze geweldige boho half up half down haarstyle. De kleine vissengraat maakt het kapsel helemaal af! De krultechnieken in dit kapsel kun je toepassen bij elke boho style.

High Bun

In deze video laat ik jullie zien hoe je deze mooie High Bun maakt. Vooral de opbouw is erg belangrijk, want dit bepaald de positie van de knot in verhouding met het gezicht van de klant. 

Boho Updo


In deze video laat ik jullie zien hoe je ook bij dun haar een prachtige Boho Updo kunt creëren.

Hollywood Waves

In deze video laat ik jullie zien hoe je prachtige klassieke Hollywood Waves kunt creëren. 

Prep: Crimpen (in één van mijn eerste video’s laat ik je zien hoe dit moet)

4-Strand Braid with pearls

In deze video laat ik jullie zien hoe je met een prachtig parelsnoer een 4 strengen kroonvlecht kunt creëren. 

Romantic Updo

In deze video laat ik jullie zien hoe je ook zonder het haar te crimpen veel volume kunt creëren met een specifieke krultechniek. 

Elsa Braid

In de video hieronder leer ik jullie deze mooie brede vlecht. De video is in ongeveer 12 minuten opgenomen, dit is meteen de exacte tijd die dit kapsel in beslag neemt. Super fijn dus als je een snel en makkelijk feestkapsel wilt maken voor bijvoorbeeld een daggast.  

De preptijd zit hier niet bij, want het haar is van tevoren wel gecrimpt. Heb je een klant met heel dik haar dan hoef je het haar voor dit kapsel niet te crimpen. Heeft de klant wat dunner haar dan creëer je met de crimper tot 3x meer volume. Je mag in dat geval het haar best wel wat meer crimpen dan normaal, stop dan ongeveer bij 5-10 cm vanaf de punten.

Crown Braid

In deze video laat ik je zien hoe je één van mijn populairste kapsels kunt maken. Dit is de kroonvlecht om het hoofd met half losse krullen. 

Prep: Crimpen (in één van mijn eerste video’s laat ik je zien hoe dit moet)

Twisted Updo

In deze video laat ik jullie zien hoe je door te twisten een makkelijke en snelle updo kunt creëren.

Prep: Crimpen (in één van mijn eerste video’s laat ik je zien hoe dit moet)

Basistechniek – Crimpen

Een crimper is een fijne wafeltang die tot 3x meer volume in het haar brengt. Deze tool is essentieel voor 3D techniek in kapsels, maar word ook gebruikt om stevigheid en textuur in het haar te brengen.

Mijn favoriete crimper is de Ultron mach 4 crimper S, als je deze wil kopen moet je goed opletten dat het de S editie is want dat betekend de fijne wafel.

Ik pas deze techniek bij vrijwel al mijn kapsels toe, daarom heb ik deze video apart opgenomen zodat het niet nodig is om dit stukje over het preppen van het haar bij elk kapsel te herhalen.

Krultechnieken

Er zijn ontzettend veel verschillende krultangen en stijltangen te koop, maar welke tang is nu het beste? En wat voor krullen kun je hiermee maken? Daar geef ik in deze video antwoord op. 

Overigens laat ik per kapsel ook altijd uitgebreid de krultechniek zien, dus dit is enkel een overzicht met de opties die er zijn.

Wat ik meeneem naar een bruidsboeking

Een korte video waarin ik alles laat zien wat ik meeneem als ik naar een bruidsboeking op locatie ga. Mijn koffer kun je in gedeeltes opbouwen en afbouwen. Deze koffer vind ik persoonlijk super fijn omdat alles wat je nodig hebt tijdens een boeking erin past. De koffer kun je via Amazon bestellen.

3 Ponytail Updo

In de video hieronder leer ik jullie deze leuke updo. De technieken in dit kapsel gebruik ik voor zowel bruidskapsels als feestkapsels. Het leuke aan dit kapsel is dat je de technieken kunt gebruiken om snel een feestkapsel te maken maar dezelfde technieken kun je ook gebruiken en wat meer uitbreiden om een uniek bruidskapsel te maken. Voeg bij een bruidskapsel bijvoorbeeld wat meer 3D toe, of verwerk een kleine vissengraatvlecht in de knot.

Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten!

Soft Wavy Hairstyle

Een gloednieuwe krultechniek die ik nog niet eerder heb laten zien! Deze krultechniek kun je bij zo ontzettend veel leuke kapsels toepassen. Het geeft en super leuk speels en boho effect.

Ik heb er in deze video een half up half down van gemaakt, maar je kan er echt alle kanten mee op. Voeg bijvoorbeeld een leuke vlecht toe, maak er een updo van of een leuk kapsel wat schuin naar voren valt.

Easy Mermaid Hairstyle

Deze keer gaan we een vrij makkelijk mermaid kapsel maken. Dit kapsel maak ik regelmatig bij daggasten en kost niet zoveel tijd. Uiteraard kun je het kapsel ook op een andere manier maken door het bijvoorbeeld met een ander kroongedeelte te combineren of een leuke vlecht toe te voegen.

De techniek op zich is ook goed toe te passen bij bruidskapsels.

Veel plezier met maken!

 -x-

3D Twisted Ponytail

In de video hieronder leer ik jullie dit stoere kapsel. Je kunt vanaf de basis makkelijk wat aanpassingen maken om van de staart een leuke updo te creëren. 

Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten!